تست کمپرسور کولر گازی اسپلیت

نمایندگی فروش کولر گازی ال جی

کمپرسور يا موتور در هر دستگاهي مانند قلب تپنده آن سيستم عمل مي‌کند و يکي از حياتي‌ترين قطعات آن محسوب مي‌شود.

دستگاه‌هاي تهويه مطبوع هم از اين قاعده مستثني نيستند در اين آموزش قصد داريم به نحوه تست کمپرسور و تعميرات تخصصي کولر گازي بپردازيم. ممکن است براي شما سؤال پيش‌آمده باشد که چه موقع کمپرسور احتياج به تست کردن و تعويض کردن دارد؟

به دليل اينکه کمپرسور کولر گازي تقريباً غيرقابل تعمير است و يک قطعه تعويضي مي‌باشد هزينه تعويض و خريد آن نسبتاً بالا است يک تعميرکار بايد از معيوب بودن کمپرسور مطمئن شود تا علاوه بر مشکلات تعويض اين قطعه هزينه زيادي نيز به مشتري تحميل نگردد پس هميشه پيشنهاد مي‌شود براي تعمير کولر گازي از متخصص‌ترين افراد استفاده کنيد.

وقتي شما با کولر گازي مواجه مي‌شويد که يکي از مشکلات زير را دارد احتمال کمپرسور آن معيوب بوده و نياز به چک کردن و تعويض دارد.

  • 1. زماني ‌که کولر گازي را روشن مي‌کنيم فن داخلي کارکرده ولي به‌محض وارد شدن کمپرسور به مدار فيوز محل عمل مي‌کند (فيوز مي‌پرد)

  • 2. فن بيروني روشن‌شده ولي کمپرسور روشن نمي‌شود.

  • 3. از ميزان گاز کولر گازي و محل نصب آن (که مثلاً يک کولر گازي 12 هزار براي يک ساختمان 100 متري نصب نشده باشد) مطمئن هستيد ولي کولر گازي سرماي کافي را ندارد.

در صورت بروز چنين مشکلاتي بايد قبل از تست کمپرسور قطعات سر راه کمپرسور تست شود و درنهايت اقدام به تست و تعويض کمپرسور کنيد.

  • 1. يکي از اصولي‌ترين روش‌ها اين است که شما تست کنيد آيا برق به ترمينال کندانسور مي‌رسد؟

  • 2. اگر برق به آنجا مي‌رسد مرحله بعد نوبت به تست کنتاکتور است بايد تست کنيد کنتاکتور عمل مي‌کند و جريان به خازن منتقل مي‌شود؟

  • 3. و درنهايت بايد خازن را تست کرده و مطمئن شد که خازن سالم و جريان کامل را به کمپرسور منتقل مي‌کند.

اگر از تمام مراحل بالا مطمئن شديد نوبت به تست کمپرسور مي‌رسد. کمپرسور به سه روش قابل تست کردن است که در اينجا به توضيح اين سه روش به‌طور مفصل مي‌پردازيم.

  • روش اول: تست سيم‌پيچ

  • روش دوم: تست صدا (hammering)

  • روش سوم: تست کارکرد يا فشار کمپرسور

روش اول: تست سيم‌پيچ :

مرحله بعد تست سيم‌پيچ است شما براي اين کار بايد يک اهم‌تر همراه داشته باشيد اهم‌تر را روي بوق (Buzzer) يا اهم قرار مي‌دهيم و کانکتورهاي کمپرسور (S,R,C) را دوبه‌دو باهم چک مي‌کنيم

در اين حالت تمام کانکتورها بايد اصطلاحاً به هم راه داده) اهم داشته (يا بوق (Buzzer) داشته باشند پس اگر روي بوق تنظيم‌شده باشد شما بايد حتماً صداي بوق را بشنويد. اگر شما صداي بوق را شنيديد پس مطمئناً سيم‌پيچ سالم است و شما بايد به روش‌هاي ديگر (روش دوم و سوم) کمپرسور را ازنظر مکانيکي تست نماييد

ولي اگر شما صداي بوق را نشنيديد (يا کانکتورها به هم راه ندادند) شايد کمپرسور اورلود کرده و قطعه اورلود آن عمل کرده است شما بايد مطمئن شويد که مشکل از اورلود کمپرسور نيست که کانکتورهاي به هم راه نمي‌دهند.

مرحله سوم تست اتصال بدنه است در تمام کمپرسورهاي به‌هيچ‌عنوان نبايد کانکتورهاي کمپرسور به بدنه راه دهد يا بوق داشته باشد براي تست اين روش اهم‌تر را روي اهم يا بوق قرار مي‌دهيم.

يکسره سيم اهم‌تر را به کانکتور و سر ديگر را به بدنه کمپرسور يا لوله رفت متصل مي‌کنيم اگر به آن راه داد يا بوق داشت نشان‌دهنده خرابي کمپرسور و سيم‌پيچ است ولي اگر راه نداد نوبت به مراحل بعد مي‌رسد.

روش دوم: تست صدا (hammering) :

کولرهای ال جی

گر در تست قبل متوجه اتصالِ ترمينال کمپرسور به بدنه شديد يا بهتر است بگوييم متوجه شديد که سيم‌پيچ به بدنه راه مي‌دهد و اتصالي دارد عملاً تست صدا بي‌فايده بوده و اين کمپرسور 100% سوخته است. البته در تست کمپرسور بايد به اين نکته توجه کرد که براي تست اتصال بدنه حتماً بايد سيم‌هاي کمپرسور را از آن جدا کنيم و بعد تست را انجام دهيم.

تست صدا براي اطمينان از سلامت کارکرد سيم‌پيچ و روتور انجام مي‌شود. براي اين کار ابتدا کابل استارت (Start) را پيداکرده و سوکت آن را از ترمينال کمپرسور جدا کنيد.

حال کمپرسور را چه به‌وسيله برق مستقيم و چه با راه‌اندازي کولر روشن کنيد. اگر کمپرسور به‌هيچ‌عنوان راه‌اندازي نشد که مطمئناً کمپرسور کولر گازي سوخته و راهي جز تعويض کمپرسور باقي نخواهد ماند.

ولي در حالتي که کمپرسور با صداي غيرطبيعي کارکرد يا کلاً قفل شد و جريان بالايي کشيد نشان‌دهنده خرابي روتور است و بازهم کمپرسور ديگر قابل‌استفاده نبوده و نياز به تعويض دارد.

  • روش سوم: تست کارکرد يا فشار کمپرسور

دقت داشته باشيد وقتي شما با کمپرسوري مواجه مي‌شويد که با توجه به تست‌هاي قبل ازلحاظ الکترونيکي و مکانيکي سالم بوده و در تست صدا هم با مشکلي مواجه نشده، ولي باوجود شارژ گاز کامل و مشاهده نشدن هيچ‌گونه رطوبت و هوا در سيکل بازهم سرماي مطلوبي به شما ارائه نمي‌دهد امکان از فشار افتادن کمپرسور بوده و بايد نسبت به چک کردن آن اقدام کنيد

البته قبل از انجام اين کار از گير نکردن شير برقي و کيپ نشدن لوله مويي کولر گازي مطمئن شويد و بعد به انجام اين تست بپردازيد اما اين کار مراحلي دارد که در زير به آن اشاره کرده و آن را شرحح مي‌دهيم:

مراحل چک کردن از فشار افتادن کمپرسور ابتد بايد گاز موجود در سيستم را خالي کنيد پس قبل از انجام اين کار با مشتري صحبت کرده و از دلايل کار خود براي ايشان توضيح دهيد تا در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالي يک شارژ گاز به شما تحميل نشود.

بعد از خالي کردن کامل گاز کولر لوله‌اي ورودي و خروجي به يونيت را بازکرده و پنل بيروني را آزاد کنيد. شما از دو روش مي‌توانيد به کم‌فشار شدن کمپرسور و تست فشار کمپرسور کولر گازي پي ببريد

روش اول استفاده از گيج مانوفيلد: روش اول استفاده از گيج بوده و اندازه‌گيري فشار دهش کمپرسور، که به علت تنوع کمپرسور ازلحاظ ظرفيت و مدل و اختلاف فشار از آن خودداري مي‌کنيم و به يک روش کلي مي‌پردازيم که به‌صورت عملي بر روي تمامي کمپرسورها تست‌شده و جواب مي‌دهد.

روش دوم تست فشار کمپرسور با دست: در اين روش شما کمپرسور را در حالت سرمايش روشن کرده و دست يا انگشت خود را جلوي خروجي لوله دهش کمپرسور قرار دهيد در صورت سالم بودن کمپرسور شما به‌هيچ‌وجه نمي‌توانيد دست خود را بيش‌تر از 3 تا 5 ثانيه جلوي آن نگه‌داشته و کمپرسور دست شمارا پس مي‌زند

ولي اگر در اين مدت شما فشار زيادي را روي دست خود احساس نکرديد مطمئناً اين کمپرسور دچار افت فشار شده و نياز به تعويض دارد. دقت کنيد تست فشار را به‌هيچ‌عنوان در بيش‌تر از 10 ثانيه ادامه ندهيد.

نمایندگی فروش کولر گازی ال جی