در واقع قلب يک سيستم تبريد ميباشد زيرا عمل آن مکش گاز از اواپراتور و رانش به طرف کندانسور ميباشد. در يک سيستم تبريد تراکمي، کمپرسور با ايجاد اختلاف فشار لازم جريان مبرد را از يک قسمت سيستم به قسمت ديگر برقرار ميکند که اين فشار در قسمت مکش ضعيف و در قسمت رانش قوي ميباشد. کمپرسورهاي مورد استفاده در کولرهاي گازي معمولا در سه نوع پيستوني، روتاري و اسکرول توليد ميشوند.
عملکردي مشابه سيلندر و پيستون خودرو داشته که با هر بار رفت و برگشت پيستون مقداري از گاز مبرد موجود در محفظه کمپرسور به داخل سيلندر مکيده شده و تحت تراکم قرار گرفته و با فشار به داخل سيستم هدايت ميشود.
به عبارت ديگر کمپرسور رفت و برگشتي (پيستوني شناخته شده است) از يک پيستون درون سيلندر براي فشرده کردن مبرد استفاده ميکند. براي سالهاي متمادي از اين نوع کمپرسور تا ظرفيت 100 اسب بخار مورد استفاده بود.
در اين نوع کمپرسورها با گردش 360 درجهاي تيغهها عمل مکش و کمپرس ماده مبرد انجام ميگيرد، بدين ترتيب که وقتي گاز از دريچه ورودي وارد کمپرسور ميشود، در اثر چرخش تيغهها و برخورد پرهها با گاز آن را با فشار به سوي لولههاي خروجي هدايت ميکند.
کمپرسورهاي روتاري نسبت به کمپرسورهاي پيستوني مصرف برق کمتري داشته و صداي حاصل از کارکرد آنها نيز کمتر است و در مجموع راندمان بالاتري نسبت به کمپرسورهاي پيستوني دارند.
نوع ديگري از کمپرسورهاي مورد مصرف در کولر گازي ميباشند که معمولاً در ظرفيتهاي بالا مورد استفاده قرار ميگيرند. مکانيزم داخلي اين کمپرسورها از دو قطعه حلزوني شکل تشکيل شده که يکي ثابت و ديگري متحرک ميباشد
که حرکت حلزون متحرک باعث فشرده شدن گاز بين اين دو شده و فشار لازم را در خروجي ايجاد مينمايد. از مهمترين مزاياي اين کمپرسورها راندمان بالا، صداي کم و طول عمر زياد آن ميباشد وليکن قيمت بسيار بالاتري نسبت به ساير کمپرسورها دارند.