>
مقالات> تنظیم دمای کولر گازی دیواری - نمایندگی انواع کولر گازي ال جی LG

تنظیم دمای محیط که در حالت گرمایش یا سرمایش یا اتومات فرقی نمی کند و بین ۱۸درجه سانتی گراد تا ۳۰درجه سانتی گراد می باشد. در بعضی برندها این حداقل دما تا ۱۶درجه سانتی گراد و حداکثر دما تا ۳۲درجه سانتی گراد می باشد و با فلش های به سمت بالا و پایین انجام می شود فلش به سمت بالا دما را بالا می برد و به سمت پایین دما را پایین می آورد.
برفک _ خورشید _ قطره _ مثلث اتومات _ فن
در همین قسمت به توضیح حالات مختلف تنظیم دمای کولر گازی دیواری می پردازیم و در واقع عملکرد دستگاه را توضیح می دهیم.
اتومات
در این حالت کولر (چه برای سرما و چه برای گرما) خودکار عمل می کند. بسته به نوع برند و دمایی که تنظیم می کنیم محیط را سرد و یا گرم می کند. در ضمن کنترل فن را نیز به عهده می گیرد یعنی این که می تواند دور فن را کم و زیاد کند و با این کار با توجه به تشخیص برد از دمای سنسور محیطی سیستم تبریدی (کمپرسور _ کندانسور _ لوله مویی _ اواپراتور) را به چرخش در می آورد. دقت حالت اتومات پایین است زیرا می توانیم به صورت دستی در حالات خورشید و برفک (گرمایش و سرمایش) با تنظیم دما به اتومات برسیم. البته این حالات در سیستم های اینورتر متفاوت می باشد که در آنجا به صورت کامل توضیح داده خواهد شد. این که چگونه با تنظیم دما در حالات دیگر به اتومات برسیم در ادمه راجبش صحبت می کنیم. فقط در اینجا بگویم هدف اکثریت قریب به اتفاق مشتریان عزیز از حالت اتومات کم کردن مصرف برق می باشد که در نتیجه ی کم شدن سیکل تبرید می باشد (کم شدن تعداد استارت کمپرسور).
در این حالت دستگاه به اصطلاح به روی رطوبت گیر (DRY) می باشد. این حالت برای گرفتن رطوبت مناسب می باشد در این حالت چرخه ی تبرید با تشخیص برد و با توجه به تنظیم کارخانه (Default تعریف شده) وارد مدار شده و معمولا دور فن در پایین ترین حالت خودش می رود البته به نوع برند بستگی دارد در بعضی برندها کم و زیاد می شود در ضمن در این حالات بسته به نوع برند ممکن است دمپرها حالات خاصی را بگیرند.
نکته مهم: اشتباه نکنید رطوبت گیر یا همان فرمان (DRY) در تابستان کاربرد دارد زیرا در زمستان امکان دارد دمای محیط را پایین بیاورد و ضمنا مطلب دیگر این که گرمای بالا در فصل تابستان باعث تبخیر آب دریا و رطوبت بالا می شود در زمستان این رطوبت خیلی کمتر است در هر حال دستگاه برای گرفتن رطوبت محیط برد دستگاه چرخه ی تبرید را در حالت سرمایش به چرخش در می آورد.
هنگامی که با دکمه Mode علامت خورشید را می آوریم بلافاصله دمای تنظیمی روی ۳۰درجه سانتی گراد می آید. توجه داشته باشید که به صورت تجربی وقتی دما را بین ۲۷تا ۳۰درجه سانتی گراد تنظیم کنیم معمولا برد دستگاه چرخه ی تبرید را در حالت گرمایش به صورت دائم به چرخش در خواهد آورد. توجه کنید اگر در این حالت دکپر به سمت پایین رفت یا این که فن کار نکرد یا این که دور فن در ابتدا پایین بود برای این می باشد که سنسور لوله ی اواپراتور تشخیص بدهد گرمای لازم با چرخش مبرد در سیکل ایجاد شده است معمولا ۳تا ۴دقیقه در صورت سلامت دستگاه و دارا بودن مبرد کافی زمان می برد. در حین کارکرد دستگاه نیز شاید هر ۱۰دقیقه الی ۳۰دقیقه شاهد این موضوع باشیم که فن دستگاه از کار می افتد جای هیچ نگرانی نیست برد فرمان دیفراست را صادر می کند.
فرمان دیفراست چیست؟ همانطور که می دانید در زمستان کولر گازی با بیرون راندن سرما محیط ما را گرم می کند حال ما می خواهیم در یک محیط سرد با عبور هوا از فین های کندانسور سرما را از مبرد بگیریم به احتمال بسیار بالا فین های کویل کندانسور یخ خواهد زد قبل از رسیدن به این مرحله سنسور لوله پایپ در کندانسور کم شدن بالای فشار مبرد را به برد اطلاع می دهد و یا اینکه در بعضی برندها در زمان های مشخص با توجه به (Default) تعریف شده برای برد مثلا هر ۱۵دقیقه و علاوه بر این ها سنسور لوله پایپ اواپراتور هم به برد اطلاع می دهد که گرمای لوله در حال کم شدن است بنابراین برای لحظاتی مثلا ۳۰ثانیه برد فرمان فن را قطع می کند و جهت سیکل تبرید را عوض می کند گاز داغ وارد کندانسور می شود و یخ هارا آب می کند و یا این که فین ها داغ می شوند در این حالت در بعضی برندها فن کندانسور نیز قطع می شود.
نکته:
اگر از کف کندانسور در زمستان خروج آب دیدیم مربوط به عملیات دیفراست می باشد و کاملا طبیعی می باشد.
اگر بعد از عملیات دیفراست و یا به طور کلی برای لحظاتی در حین کارکرد مه سفید رنگ دیدیم نگران نشوید دود سوختگی نیست بخارات ناشی از عملیات دیفراست می باشد. که در لحظه ی ابتدایی کارکرد فن بعد از عملیات دیفراست دیده می شوند.
اگر خاطرتان باشد گفتم راجع به اتومات به صورت دستی توضیح خواهم داد. بهترین حالت این است که سرعت فن را روی حالتی که پرتاب بادش را دوست داریم بگذاریم سپس به تنظیم دما بپردازیم. ببینید دوستان این مرحله تجربی است معمولا روی حالت گرمایش اگر دما را بین ۲۵الی ۲۷درجه سانتی گراد بگذاریم مقداری که محیط در اصطلاح هوا گرفت (دمای محیط بالا آمد) دستگاه فرمان ها را قطع می کند. البته قبل از این که دمای محیط پایین بیاید مجددا استارت خواهد کرد. این دما به صورت تجربی به دست خواهد آمد.
نکته: حالت دیفراست را با اتومات اشتباه نگیرید در ضمن در اکثر برندها در زمان دیفراست یک چراغ قرمز رنگ یا نارنجی رنگ که معمولا در کنار آن واژه ی def خورده که مخفف defrost می باشد روشن می شود.
در این حالت به هیچ عنوان برد دستگاه هیچ فرمانی برای یونیت خارجی ارسال نمی کند و چرخه ی تبرید به چرخش در نخواهد آمد فقط فن اواپراتور کار می کند و همانطور که در قسمت موتور فن توضیح دادیم می توانیم به وسیله ریموت کنترل فرمان دور کم، دور متوسط، دور تند برای فن را توسط برد ارسال کنیم.
در این حالت فرمان چرخه ی تبرید به حالت عادی توسط برد صادر می شود و همزمان فن اواپراتور و یونیت خارجی به غیر از شیر چهار راهه دارای فرمان می باشند. هنگامی که ریموت را روی حالت برفک بگذاریم بلافاصله دما روی ۱۸درجه سانتی گراد می آید ما میتوانیم دما را بین ۱۸تا ۲۴درجه سانتی گراد تنظیم کنیم و بدانیم که وقتی دما زیر ۲۲درجه باشد به طور معمول دستگاه به صورت یکسره کار خواهد کرد در این حالت شلنگ درین تخلیه آب خواهد داشت و این که مصرف برق بسیار بالا خواهد رفت اتومات در حالت سرمایش معمولا در دمای ۲۵درجه رخ خواهد داد توجه کنید که در حالت سرمایش عملکرد اتومات به این صورت می باشد که یونیت داخلی کاملا کار می کند و برد فرمان قطع عملکرد یونیت بیرونی را می دهد.